Monday, September 24, 2012

i dare you!!

Assalamualaikum!

Erk... Ganasnya tajuk.. haha.. Takde apa pun sebenarnya. Cuma saya nak share 1 challenges yang saya jumpa from fames blogger fyna here!. Maybe dah ramai yang tahu pasal challenges ni and dah buat pun. Saya je yang baru perasan. Haiii... lambat! Tapi tak pe la. Sapa yang dah buat tu, jom la kongsi dengan saya. Just leave link blog korang kat ruangan comment di bawah, nanti saya terjah yaa (kalo sudi la ) : D

Cabaran ni terbahagi kepada 3; 10 hari, 20 hari dan 30 hari. Terpulang la kat korang nak buat yang satu. Caranya, korang write / update blog based on the title given according to the challenges given. Contohnya, korang pilih nak buat 15 hari cabaran blog. Hari pertama, korang buat tajuk no.1 dan begitu la seterusnya.

Saya nak buat yang mana? Tajuk -tajuk dalam 10 hari cabaran blog tu rasa macam tak penah cover lagi jekkk~ hehe. tgk la kalo sempat : D

 15 hari cabaran blog

1. Introduce yourself 
2. Explain your current relationship status 
3. If you could only have on wish, what would it be? 
4. If you could live anywhere in the world, where would it be? 
5. The most amazing thing that ever happened to you? 
6. Your best friend (s) 
7. Choose lyrics and explain why do you choose them 
8. If you could change anything about yourself, what would it be? 
9. Someone you look up to 
10. Your family 
11. Google the meaning of your name 
12. A famous person you’ve been compared to 
13. Something that puts a smile on your face no matter what 
14. What are you afraid of? 
15. Describe where you live

30 hari cabaran blog

Day 1 – Your favorite song

Day 2 – Your favorite movie
Day 3 – Your idea of the perfect first date.
Day 4 – Your favorite photograph of your best friend.
Day 5 – How important you think education is?
Day 6 – A photo of an animal you’d love to keep as a pet.
Day 7 – Your dream wedding.
Day 8 – A song to match your mood.
Day 9 – A photo of the item you last purchased.
Day 10 – A photo of our favorite place to eat.
Day 11 – What’s in your makeup bag?
Day 12 – Your current relationship, if single discuss how single life is.
Day 13 – Your views on drugs and alcohol
Day 14 – A TV show you’re currently addicted to.
Day 15 – Something you don’t leave the house without
Day 16 – Your view on homosexuality.
Day 17 – How you hope your future will be like.
Day 18 – 5 things that irritate ME about opposite / same sex
Day 19 – Your reflection in the mirror
Day 20 – The meaning behind your blog name.
Day 21 – A photo of something that makes you happy.
Day 22 – A letter to someone who has hurt you recently.
Day 23 – 15 facts about you.
Day 24 – A photo of something that means a lot to you.
Day 25 – Who are you?
Day 26 – A photo of somewhere you want to go.
Day 27 – What kind of person attracts you?
Day 28 – In this past month, what have you learned?
Day 29 – Something you could never get tired of doing.
Day 30 – A photograph of yourself today + three good things that have happened in the past 30 days


10 hari cabaran blog
 1. 10 things about you
2. 10 things you love
3. 10 things you hate

4. 10 things you want to say to one person
5. 10 wishes
6. 10 items you can't live without
7. 10 important people
8. 10 of your favourite song
9. 10 ways to win your heart
10. 10 final words

Cabaran 10 Hari 10 Gambar

Day 1 - Your Facebook profile photo.
Day 2 - A photo of yourself a year ago.
Day 3 - A photo of someone you love.
Day 4 - A photo that makes you happy.
Day 5 - A photo of you making a funny face.
Day 6 - A photo of a former crush.
Day 7 - A photo of you and your best friend.
Day 8 - Your most recent photo of you.
Day 9 - A photo of you have taken.
Day 10 - A photo that makes you laugh.

 

Wednesday, September 19, 2012

Semut bawa lari laptop

Assalamualaikum,

waa... lamanya saya tak update blog ni. Rasanya sejak saya mula kerja di pejabat 5 bulan yang lepas. Dah 5 bulan? Cepatnya masa berlalu. Tak rasa macam dah 5 bulan pun. Rasa macam baru je semalam masuk office, malu - malu. hehe.. 

Kepada yang bertanya, 'Toys and Gifts by kamilia' still on, cuma saya dah kurang buat promosi. Tapi alhamdulillah masih ada serius buyer yang sudi mesej saya untuk beli 'educational toys' untuk anak mereka dari saya. Terima kasih saya ucapkan kerana masih percayakan saya. 

Bulan lepas, my daughter, Kamilia Aisyah dah pun genap 2 tahun usianya. sekarang dia dah riuh bercakap. Before that, dia diam je. Sampai MIL suggest saya belikan supplement untuk membolehkan kamilia bercakap. Masa tu saya susah hati jugak la. "teruk sangat ke anak saya ni'. Ya lah.. kamilia belum lagi masuk 2 tahun. If dia dah reach 5 years old and still tak bercakap tu of course la kita kena risau kan? Tapi dia baru nak masuk 2 tahun. 

Lepas fikir - fikir, saya tawakal kan je bersabar bagi masa kat kamilia sebab dia berjalan dulu pun lambat. Genap setahun, sehari dua lepas birthday dia baru dia betul - betul boleh jalan. Jadi saya rasa kamilia mesti boleh bercakap lepas 2nd birthday dia. Alhamdulillah! Betul tekaan saya. heheh.. Dia dah boleh panggil saya; ibu..... kalo tak, dia cuma panggil 'abah' je. Jenuh ajar dia panggil saya 'ibu' tapi dia sebut 'abah' jugak.  Terbalik kan budak sekarang? Budak dulu, orang pertama yang dia panggil mak, tapi sekarang, kebanyakkannya panggil abah dulu plak. hehe. 

Sangat happy bila kamilia dah pandai buat ayat - ayat pendek. Kadang - kadang tersangat la pendek sebab dia bunyikan bunyi hujung perkataan je. Contoh; Tesco. dia sebut '...co' je. haha.. kelakar kan? contoh lain; semut. tp dia sebut '...mut'. 

Sebut pasal semut ni, ada cerita lain berkait sebenarnya. Kamilia sangat la suka dengan kartun upin ipin. Mula-mula saya sangat excited bila kamilia suka tengok kartun ni sebab sebelum ni dia tak minat apa-apa rancangan tv. Pasang la apa-apa pun, dia buat tak tau je. Jadi saya banyak belikan dia buku bagi dia tengok gambar dalam buku tu. Tapi sejak dia jatuh cinta dengan upin ipin, buku dia dah jarang pegang. Asal pasang je cd upin ipin, cd tu jugak la yang terpasang kat laptop dari pagi sampai dia nap, pastu smbg sampai ke mlm. Tak keluar main pun takpe. Asal upin ipin ada. Haihh... Suara upin ipin je dengar dalam rumah. Berlawan - lawan dengan suara tv. huhuhu. Mana tahan macam ni. 

Jadi, satu pagi, saya dapat idea untuk sorokkan laptop (extreme sangat ke saya? huhu) Bila dia tanya 'pin pin' dia, saya cakap laptop hilang dan suruh dia cari. Kesian jugak la saya tengok dia masuk tiap - tiap bilik kat rumah tu cari laptop tapi tak jmpa. Dia datang semula kat saya 'ibu, pin pin?' sambil pusing - pusing kan tangan dia (tanda tak jumpa). "agaknya semut ambil kot. sebab kamilia letak laptop merata - rata. Semut ingat kamilia tak nak dah laptop tu". hahaha... dashyat kan cerita saya? Kamilia terus terkedu~ 

Sekarang bila time cuti je laptop tu 'jumpa'. Tak pun kamilia tengok upin ipin dia kat rumah nek'enda dia or kat rumah pengasuh dia. hehehe...... Takpe. nanti ibu langgan majalah upin ipin ya kamilia.. kita baca sama-sama nanti :)

Peminat no.1 upin ipin ;)http://instagr.am/p/PghgMvnjva/





Tuesday, June 19, 2012

Friday, April 13, 2012

Update TERKINI stok dan harga di Toys and Gifts by Kamilia

Laptop Ben 10 RM48 termasuk pos

Intelligent Laptop RM48 termasuk pos

Ipad Smartplay warna hitam dan warna putih RM32 termasuk pos

Children safety seat RM80 seunit termasuk pos.
RM65 seunit termasuk pos utk pembelian minimum 5 unit dan di pos ke satu alamat

Laptop alif ba ta corak Ben 10 RM23 termasuk pos

Lain-lain corak laptop alif ba ta

Laptop surah dan doa lazim RM28 termasuk pos

Ipad Angelo RM48 termasuk pos


LAWATI KAMI DI FACEBOOK. KLIK SINI

Wednesday, April 4, 2012

Mari dapatkan coklat kegemaran anda di sini!

Assalamualaikum semua!

Mari2! Dapatkan coklat kegemaran anda! Sekiranya ada sebarang pertanyaan atau nak order, boleh terus msj saya di 0195728955 atau email saya di bum_edutoys@yahoo.com. Semua Harga belum masuk pos. 

Harga pos:
1-2 packs : RM10
3-4 packs : RM15

Kisses Special Dark Chocolate 340gr. RM25/pack

Kisses Creamy Milk Chocolate 340gr.--RM25/Pack

Kisses Milk Chocolate 340gr. RM25/Pack
Kisses Milk Chocolate with Almond 311gr. RM25/Pack

Kisses Caramel 314gr. RM25/Pack

Kisses Nugget Miniature 340gr. RM25/Pack

Toblerone Mini 200gr. RM20/Pack

Tiny Mixed Toblerone. RM32/Pack

Toblerone Mini 200gr. RM20/Pack

Celebration - Mix of Bounty Mars Snickers - 400gr. RM55/Pack

Bounty Mini Bars 400gr. RM30/Pack

Snickers Minis 150gr. RM18/Pack

Mesej saya sekiranya berminat

Daim 300gr. RM25/Pack

mesej saya sekiranya berminat