Wednesday, September 28, 2011

Doa mudah bersalin

Assalamualaikum semua.. Hari ni saya nak kongsi doa yang penting khususnya untuk bakal2 ibu yang akan lahirkan anak tak lama lagi. Doa ni di share oleh AnakkuSoleh.com. Mai terfikir nak update kat sini bukan saja sebab nak share dengan semua kawan2 tapi utk kegunaan sendiri di masa hadapan. Kamilia nanti pun boleh tengok blog ibu dia ni dan boleh la amalkan doa ni bila dah sampai masa dia untuk beranak pinak plak. Hehe.. 

Doa mudah bersalin.

Bacalah doa ini semasa hamil 7 bulan setiap hari dgn meletakkan tangan di atas perut dan sewaktu dalam kesakitan hendak bersalin, InsyaAllah, dimudahkan oleh Allah utk melahirkan anak :)

Maksud ayat ini: "Dan Allah mengeluarkan kamu dari perut ibu kamu dengan keadaan tidak mengetahui sesuatupun; dan dia mengurniakan kepada kamu pendengaran dan penglihatan serta hati akal fikiran); supaya kamu bersyukur." (Al-Nahl 16:78)

credit to: AnakkuSoleh.com

No comments: