Tuesday, July 12, 2011

Indahnya cinta~

Saya sebenarnya bukan la peminat lagu-lagu indonesia tapi bila dh tiap2 hari dengar lagu ni kt astro, tertarik jugak saya nak cari lirik lagu ni. Yes! kalo saya suka satu lagu tu, mula2 sekali saya akan cari lirik dia dulu. Kalo melodi je sedap tapi lirik melalut entah apa2, mmg saya tak layan. hehe.. Tapi lirik lagu nidji ni kira ok lah kan? Nidji pun sempat selitkan nasihat dalam lagu ni. I really like that (ada nasihat dlm lagu) because bila budak2 dengar lagu, secara tak lansung diaorg dapat dgr nasihat disamping berhibur. Oklah.. cuba korg tgk lirik nidji ni. Apa pendapat korang? Nak dgr lagunya? Alamak.. korg minta tolong dgn makcik youtube ya? sori .. (T_T)




Lirik lagu Nidji - Indahnya cinta 
Oh jiwa muda, mudah bercinta, mudah putus juga
Hidup di dunia sementara
Pencarian cinta di hati janganlah berhenti
Hai jiwa muda cepat kejar cinta

Indahnya bercinta saat muda
Indahnya bercinta di dunia
Indahnya bercinta sampai tua
Cinta masa muda cinta paling indah

Oh jiwa muda jangan sampai mudah menyerah
Semua demi cinta
Hai jiwa muda pertahankan cinta

Indahnya bercinta saat muda
Indahnya bercinta di dunia
Indahnya bercinta sampai tua
Cinta masa muda cinta paling indah

Cinta bukan permainan belaka
Cinta memang harus kita jaga
Cinta memang takkan pernah habisnya

Cinta bukan permainan belaka
Cinta memang harus kita jaga
Cinta memang takkan pernah habisnya

Indahnya bercinta saat muda
Indahnya bercinta di dunia
Indahnya bercinta sampai tua
Cinta masa muda cinta paling indah

Menghiasi jiwa untuk selamanya
Cinta masa muda


No comments: