Saturday, July 16, 2011

Doa nak tidur dan bgn tidur

2-3 hari ni saya lebih suka online mlm walaupun sbnrnya saya dh letih sangat. Kepala ni pun dah pening2 lalat mengantuk sebenarnya. Huhu. Tapi nak buat macam mana, macam ni bila dah ada anak (citt.. baru sorang. haha) Bila kamilia dah tidur, baru la dapat online dgn tenangnya. Aman~ hehe. 

Dia skrg dh mula memanjat nak berdiri. Kat sofa baru abah dia la jadi medan panjatnya. Tadi sempat jugak dia berdiri sendiri tanpa pegang apa2. Tapi tahan 5 second je la. Pastu jatuh terduduk. Saya nampak dia jatuh tu and dia mmg pandang saya lpas dia terduduk tapi saya buat2 tak nampak. Dia pun terus main macam biasa. Hehe. Kalau tak, mst dia menangis meraung la. Hehe.. Kamilia oh kamilia.... Apa pun, i'm very proud of you.

Aduih.. mata dh makin kecik ni. Rasanya saya nak masuk tidur dulu la. Ok.. sebelum tidur apa kita kena buat? sebaiknya kita ambil wuduk dulu pastu baca doa nak tidur ni. 


• Sebelum Tidur Membaca Doa :
بِاسْمِكَ اللّهُمَّ أَحْيَاوَأَمُوتُ
bismikallahumma ahya wa amutu
Artinya :
Dengan nama-Mu ya Allah aku hidup dan mati


• Sesudah Bangun Tidur Membaca Doa :
اَلْحَمْدُ ِللهِ الَّذِى أَحْيَانَا بَعْدَمَا أَمَاتَنَا وَإِلَيْهِ النُّشُورُ
alhamdulillahil ladzi ahyana ba’da ma amatana wailaihin nusyur
Artinya :
Segala puji bagi Allah yang menghidupkan aku kembali setelah mematikan aku dan kepada Allah akan bangkit

gudnite semua! 

thanks for reading ya

No comments: