Thursday, June 2, 2011

Sepetang di Marina Island, Teluk Batik

Antara aktiviti kitaorg time hjg mggu ialah pg beriadah kt Marina Island. Takkan nk pg shopping complex je kan? Tak larat nk berwindow shopping je. Buat sakit hati tgk brg tapi tk blh beli. hehe.. Jadi, en,suami yg memahami pun ajak la saya pg rileks2 kt Marina Island ni. 

Jgn slh fhm ya.. Marina island bkn ada di Singapore je. Tapi kt Perak pun ada. Sebelah Teluk Batik je. kikiki.. Kebetulan time tu nak hujan, jd mmg best la lepak tepi laut dgn angin sejuk nk hujannya. hehe..

Oh ya, Marina Island ni sebenarnya pulau buatan manusia. Baru je siap last year (kalau tk slh ya). Kt pulau ni ada kawasan perumahan moden yg sedang dibgnkan. Kalau rasa nak beli rumah kt tepi laut, sila la ke pejabat perumahan Marina Island ni. Semua rumah murah2 je.. dlm lingkungan RM300,000 dan ke atas. (murah apa ke bendanya... haha..) 

Tapi fungsi utama dia skg sebagai jeti utk ke Pulau Pangkor. 10 minit je dh smpi. Kalau naik jeti dari lumut, dlm setengah jam baru smpi pulau pangkor.  Tapi mstla ada syaratnya nk naik jeti kt sini. Kena join membership dia... haha. Alamak.. tapi saya tak tau apa2 pasal benda ni. Nanti saya check lain ya.. Sorry! 
Apa2 pun ni la antara gmbr yg dpt snap hari tu. Gmbr tk brapa nk cantik sbb tgkp dgn hp je. 
kt jambatan tu rmi la pengantin dok tgkp gmbr kt situ 

dari tmpt ddk kitaorg



ibu dgn kamilia

abah dhn kamilia

Add caption


No comments: