Tuesday, June 21, 2011

Kamilia and abah on Father's Day!

Semalam Father's day kan? Kamilia yg baru nk masuk 10 bln tu macam tau2 je. Pagi2 dia dh bgn panjat muka ibu and cari abah dia. Punya la seronoknya dia bila dh nampak muka abah dia. Walaupun ibu and abah masih mengantuk tapi bila tgk muka anak yg tgh excited and happy mcm tu, hilang terus rasa mengantuk. Hihi.

Sepjg hari kamilia beri lebih tumpuan kt abah dia. Selalunya, dia nak main sekejap2 je dgn abah, pastu mst cari ibu. Tapi semalam, seronok sgt nk main dgn abah sampai time makan pun tak nak makan. Saya kena suruh abah kamilia pg menyorok and duduk diam2. Jenuh jugak la saya nak kena nyanyi smpi 10 lagu nursery rhythm sambil suap dia mkn. Mula2 tu mengamuk jugak dia, nyanyi lagu favourite dia pun tak layan jgk. Kena pujuk2 dulu.. Baru la dia makan sambil layan ibu dia nyanyi dgn suara off key ni. Hahaha.. Adoi. Mmg penat saya semalam layan demam "father's day" kamilia. Tapi seronok tgk dia makin rapat dgn abah dia.

Bila sampai time utk dia tidur tgh hari, again kamilia buat perangai. Masuk je buai, terus dia berguling dlm buai tu mengamuk konon tak nak tidur. Padahal, mata dia dh mengantuk. Kali ni abah dia berjaya pujuk dia. Dari dok mengamuk2 tu, terus dia diam and tertidur sendiri. Saya baru nak start 'enjin' hayun buai dia and nyanyi lagu dodoi, tgk2 kamilia dh tidur dh. Hai... kalau la hari2 macam ni, alangkah seronoknya!

Kamilia enjoy 'father's day' semalam nampaknya walaupun dia tak tau apa2 pun lg. Mungkin dia pun mcm saya. Ada suara hati yg kuat. hehe.. Korang percaya tak kt suara hati korg? Kalau korg nak tahu, between me, my mother and my two other sister, kitaorg ada suara hati yg kuat tau. Even kadang2 kitaorg jarang jmpa, kitaorg dpt fikir benda yg sama at the same time. Dh byk kali berlaku! Korg mst tak percaya kan? Nanti la saya citer lg pasal benda ni. Tggu~

SELAMAT HARI BAPA kepada Encik Mohd Khalil B. Ahmad! Semoga abah enjoy ur 1st 'father's day' with kamilia! Tak lupa juga kepada abah saya Encik Mohamed Ramlee B. Mat Isa dan abah mertua Encik Ahmad B. Hassan

Thanks for reading ya!

No comments: