Saturday, June 11, 2011

Birthday. Harapan dan Impian

Masukan (hihi.. BM.. ok?) kali ni nk kongsi citer pasal birthday saya yg best. Setiap thn on 06 June 1985 (cantik kan no tu?) saya akan meningkat tua. Oh no.... saya harap saya sempat kejar semua cita2 dan impian saya.. But of coz, saya harap tahap istiqamah jaga ibadat dan keje kumpul pahala pun akan turut meningkat seiring meningkatnya usia saya. hehe. Amin.. (tlg amin skali ya)

Harapan saya tahun ni semoga saya bertambah matang dari semua segi. Semoga saya dpt lebih lg berfikiran rasional dan waras dan bukan lg mengikut hati. Maklum la, bila kita berdarah muda ni, mmg byk rasa tak sabar. Kalo boleh semua pun nak cepat je. Bila ada yg lmbt atau tk kena dgn apa yg kita mahukan, mula la rasa nk mengamuk je. Kesian kt org lain yg tak bersalah tu. huhu.

Haa.. yg plg penting saya dpt hbskan pengajian saya bln 9 ni. Semoga saya dpt 4.00 la semester last ni. hehe. Rasanya tak mustahil kot. Berangan dulu pun tak pe. Semoga lps tu plak saya dpt tlg suami saya tmbh income family and capai impian keluarga kami. But instead of makan gaji, i'm hoping to work from home. Saya nk besarkan sendiri kamilia. Tapi mcm mn nk buat tu. huhu..

Apa impian keluarga kitaorg ek? Salah satunya, kitaorg nk bina rumah idaman kitaorg. Saya nk banglo 1 tingkat je. Taknak rumah 2 tingkat. Saya pun nk dapur yg besar dan moden dgn peralatan dapur yg best2. Hope time tu saya dh terror masak la. hihi. Tapi sekarang pun bkn la saya tak tau masak lansung. Cuma saya harap skill memasak boleh ditingkatkan lg nt. Boleh main masak2 dgn kamilia. I want kamilia belajar masak dari kecik lg. Bkn time nk kawin baru terhegeh2 nk belajar masak. Kelam kabut nanti. Mana dgn nk kerja nya, nk jaga rumah nya, nk jaga laki lg, pastu nk mengandung dan lahir bby lg. huuu~

Sempena birthday saya ni gak, saya rasa mcm nk buat GA  la tapi tak tau nk bg prize apa. Sapa ada cadangan? Jgn malu2 bg comment ya?

Hope to receive a feedback from you. Thanks for reading ya!

p/s thanks mum and sis, for the birthday present.i  Love u~

2 comments:

EYFAalias said...

woah. Sempat lagi ta nak wish? happy belated birthday! hehe. Amin amin! semoga semua yng di inginkan tercapai. hehee. Kite pn mengidam nk dapat 4.00 :)

maihidayatul said...

thanks eyfa! sm2 la kita berusaha ya? caiyok!