Saturday, May 28, 2011

DreamList

Hari ni nak citer pasal impian la. Hahaha.. apa salahnya nk ada impian kan? Teringat masa zaman awal semester buat degree dulu, saya dan kawan2 kelas kena buat public speaking. Seriusly, ingat senang je public speaking, just stand in front of ur classmate and cakap. Yang penting kena practise. But no.. its not that easy. When my turn come to deliver my speech, the moment i look to all my friends and they all look back at me, i felt like i shrink. I was sweating a lot too and i forgot my lines.. hahaha.. Ops... dh lari tajuk plak. Apa yg saya nk ckp sebenarnya ialah tajuk speech saya hari tu. : "The Power of Imagination". Berdasarkan research yg saya buat utk speech ni, i found out that, believe it or not, imagination kita boleh jadi realiti. Sebabnya imaginasi kita tu akan mendorong kita utk berusaha mencapai semua impian kita. So, what is ur dream?

Impian saya ialah:

1. Hantar kamilia pg belajar mengaji al quran dgn tajwid n taranum, main alat muzik, seni mempertahankan diri dll (she can choose what to play and learn except for the quran)







2.Nak bawa kamilia, umi and abah pg buat umrah atau haji. Kalo dpt bawa adik2 sekali pun seronok juga!




3. Nak beli kereta BMW




4. Nak beli rumah yg cantik dan ada halaman yg luas. Kat rumah tu jugak saya nk bercucuk tanam and bela ayam..Seronoknya!





5. To go green~ Save the earth..


6. Nak buat SKY DIVING! wohoo!!
Walaupun nm pk mcm menakutkan, tp mmg rasa teringin sgt nk bt. Saya nk rasa bebas terbang di udara. hehehe.



7. Nak masuk Amazing Race. Tapi dgn sapa ya? Hurm.... and menang tempat pertama! Kalau ada chance masuk ni, saya akan usaha n enjoy bersungguh2. hahaha... Nampaknya kena start training dari sekarang ni.


Waaa... mcm mn dgn dreamlist saya? Tp tkkn 7 je? Takpe2... kita letak 7 impian dulu. Nt bila2 blh tmbh lg. Ada sapa2 nk kongsi apa impian dia? Citer la dgn saya... hehe. Smpi jmpa lg nt. Oh ya.. gmbr suma pinjam dari pakcik google.

Thanks for reading ya?...

No comments: