Monday, January 3, 2011

Hi there!

Would like to welcome myself here.. hee~ dh lm niat nk tulis blog ni tp tk berkesempatan. Dulu time belajar ada buat tapi sekejap je. Lecturer suruh buat. Tapi lps tu terbelengkalai. Mana sempat nk update selalu. Lgpun kdg2 rasa byk sgt nk tulis sampai rasa malas nk tulis apa2. hehe..

Sekarang saya dh kawin n ada baby gurl yg sgt comel! hee~ syg dia.. Nama dia Kamilia Aisyah and baru berusia 4 bln. She was born on 25 Aug 2010 at 4.25 am kt Hospital Seri Manjung. Lahirkan dia, saya kena operate sbb air ketuban dh kurang sgt. Tapi tak apa la. Syukur semua selamat.

Kamilia Aisyah sgt special buat saya. Selain sbb dia anak sulung, ada satu peristiwa penting yg buat saya sgt hargai dia. Masa dia 5 bln dlm kandungan, saya pitam masa bawa motor. Bayangkan tgh2 bawa motor tu blh blackout plak. Tak sedar apa pun masa jatuh tu. Masa tu saya otw ke UiTM selepas balik dari Hospital Besar Melaka. Kebetulan plak hari tu hari final exam utk final semester saya. sebelum ni saya berkira2 dapat la habiskan degree sblm bersalinkan dia tapi nampaknya Allah ada plan lain utk saya and keluarga.

Sambung cerita accident tu, saya sedar sekejap lepas jatuh tu. Sedar2 je tgk tudung penuh dengan darah. Rasa pelik kejap tapi saya ckp dgn diri sendiri yg semua saya tengah alami tu mimpi saja. Ada seorg ppuan wif her kids dgn saya masa tu. Dia bg saya kata2 semangat dan suruh saya masuk kereta dia sbb ambulan lmbt sgt. Saya ingat lg saya beritahu dia saya tengah pregnant. Rasa risau sgt dgn baby tapi ada rasa lega jgk sbb perut tk ada rasa sakit apa2 pun. Lepas tu saya bgn masuk kereta dia n then pengsan blk.

Sedar kt Hospital masa doktor tgh nk scan baby dlm perut. Alhamdulillah baby selamat dan kandungan tak ada masalah. Syukur sgt sbb lecturer yg dtg melawat saya kt Hospital time tu kata motor saya hancur. hee~ takut. Thanks to Miss Khairiyah Md Shahid sbb teman saya sampai parent saya smpi. Tak lupa jgk kt housemates saya Fiz, Ain, Yani, Fatin dan kawan2 lain yg dtg melawat saya kt hospital.


Although hidung saya patah, mulut banyak kena jahit n dapat parut kekal kt muka sebelah kiri saya, tapi saya sgt la bersyukur, Kamilia Aisyah selamat dlm perut saya dan dia sihat Walafiat dan selamat dilahirkan. Harapan saya, Kamilia akan membesar jadi anak solehah yg taat dan sayang ibu n abah dia. Membesar jadi org bijak pandai dan mencintai ilmu. Kalau boleh, nk tgk dia jadi doktor. Tapi tak kisah la apa cita2 dia nanti asalkan dia akan jadi org yg berguna pd keluarga, masyarakat, agama dan negara. Amin.. 

Ibu sayang sgt Kamilia Aisyah..



Time tgh tggu hari je nak bersalin
Kamilia Aisyah baru 2 mggu
Kamilia dh 4 bln dh!

No comments: